Sportmassage

Waarom een sportmassage?

Iemands kuit wordt gemasseerd door een masseur

Sporten en bewegen is gezond en lekker, maar kan ook zorgen voor lichamelijke overbelasting. De kans op blessures wordt daardoor groter. Als je veel sport is het dan ook belangrijk om na te denken over blessurepreventie. Maar ook als je juist heel weinig sport is er een grotere kans op klachten aan bijvoorbeeld gewrichten en spieren. Vaak overschatten mensen zichzelf en gaan te hart van stapel. Als je weinig sport, zijn je spieren ook niet gewend aan de verzuring. Daarom kunnen je spieren minder goed de afvalstoffen afvoeren en heb je langer last van spierpijn.

Naast inspanning hebben je spieren ook ontspanning nodig en zullen ze wat hulp nodig hebben om de afvalstoffen af te kunnen voeren. Op die manier kunnen sportmassages kunnen blessures voorkomen.

Blessures voorkomen met een sportmassage

Massage tegen blessures

Voor mensen die veel sporten en een actieve levensstijl hebben is een sportmassage een goede aanvulling op hun activiteiten. Topsporters hebben vaak een privé masseur  Een sportmassage helpt de spieren herstellen na een sport activiteit. Door een sportmassage worden vocht en afvalstoffen sneller afgevoerd uit de spieren. De doorbloeding verbetert. Voor mensen die graag en veel sporten is een regelmatige sportmassage dan ook zeer aan te raden. 

Wil je naast een massage ook gezondheidstips hoe jij je levensstijl kunt aanpassen op jouw sportieve activiteiten? Neem contact met mij op!