Zwangerschapsmassage

zwangerschapsmassageTijdens een zwangerschap verandert er veel aan het vrouwelijk lichaam. Zwanger zijn is een topsport! Door de relatief snelle gewichtstoename kan het zijn dat uw lichamelijke klachten krijgt zoals pijn in de nek en de rug. Het lichaam krijgt veel te voortduren en daarom is een zwangerschapsmassage ter ontspanning een uitkomst.

 

Veranderingen tijdens de zwangerschap

Doordat er tijdens de zwangerschap veel verandert aan je lichaam, kan het lijf wel wat extra ondersteuning gebruiken. Spieren en gewrichten worden losser. Het lichaam bereid zich voor op de bevalling. Rugklachten, nekklachten en heupklachten zijn daarom normaal tijdens een zwangerschap. Extra rust is belangrijk zodat je lichaam zich goed kan herstellen van de dag, maar je kunt je lichaam ook een hand helpen met ontspanning.

Veel zwangere vrouwen vergeten wel eens dat ze wat gas terug moeten nemen. Ze blijven rondrennen achter de to-do list aan en alle ballen proberen omhoog te houden. Terwijl hun lichaam verandert, is het belangrijk dat er ook naar het lichaam geluisterd wordt. De massage heeft dus meerdere doelen, zowel fysiek als geestelijk. De zwangerschapsmassage is niet alleen extra ontspannend, maar het verbetert ook de doorbloeding en helpt het lymfevaten stelsel. Dit is zowel voor de aanstaande moeder als het kindje goed.

 

De zwangerschapsmassage

zwangerschapsmassage stoelDe massage vindt plaats in mijn praktijk in een speciale stoel die zowel plat als schuin kan. Hierdoor kunnen alle pijn regio’s zoals bovenrug, onderrug en heupen goed gemasseerd worden. Er is een uitsparing voor buik en borsten zodat deze geen druk ervaren. Veel zwangere vrouwen vinden het heerlijk om eindelijk weer eens op hun buik te kunnen liggen.

De massage wordt afgeraden voor de eerste 3 maanden. Een sportmassage wordt tijdens de hele zwangerschap afgeraden. Voor ontspanning is ook geen harde massage nodig, zachte aanrakingen zijn genoeg.

In deze periode verdien je wat extra aandacht en verwenning. De zwangerschapsmassage is heerlijk ontspannend en werkt als een detox. De massage wordt uitgevoerd op een zacht, ondersteunend kussen. Na de massage voel je je als herboren!