Voetmassage

Waarom een voetmassage?

voetmassageBij een voetmassage wordt uitgegaan van de energiebanen in het lichaam. Als deze energiebanen verstoord raken, ontstaan er klachten. Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, rugklachten, maar ook depressie en angst. Voeten hebben vele zenuwuiteindes. Door kennis en ervaring weet ik welke plekken of de voet belangrijke drukpunten zijn. Een ontspannende aanraking van die punten zorgt voor een geheel ontspannend gevoel van het hele lichaam.

Vergeet niet dat we ons hele leven op onze voeten staan. Ze brengen ons overal naartoe en dragen je hele gewicht op zich. Het is dus niet zo gek dat ze af en toe aan wat extra ontspanning toe zijn. Vaak zijn het ook je voeten die last krijgen van bijwerkingen van medicijnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld teveel vocht gaan vasthouden of krampen krijgen. Als dat gedurende een langere periode aan de gang is, kun je nadenken over een voetmassage ter verlichting van de klachten.

Ga dus voor deze heerlijk ontspannende massage als je:

  • vaak staand werk doet
  • of juist veel moet zitten (bijvoorbeeld omdat je in een rolstoel zit of minder goed ter been bent)
  • wandelaar bent
  • topsporter bent
  • langdurig medicijnen gebruikt
  • overbelasting hebt van andere lichaamsdelen of organen
  • last hebt van neuropathische pijn

 

Een voetmassage

voetmassage drukpuntenMet een voetmassage kan het lichaam de balans weer herstellen. De massage is gericht op het herstellen van de verstoorde energiebanen. Dit is per persoon verschillend en elke voetmassage is dus anders. Daarom heb ik voorafgaand aan deze behandeling altijd een persoonlijk gesprek zodat ik kan checken waar precies de klachten zitten. Op die manier kan ik beter inschatten waar er wat kan verbeteren. Daarnaast bepaal ik samen met jou welke massage olie de juiste is voor de behandeling en voor jouw voeten. Zo voorkomen we samen irritatie aan de huid. De huid van je voeten kan namelijk gevoelig zijn als je bijvoorbeeld te strak zittend schoeisel draagt of veel zweet.