Hoe kies je de beste sauna voor thuisgebruik?

Sauna’s zijn de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en je lichaam te ontspannen. Maar waarom zou je alleen op vakantie genieten van zo’n ontspanningsmoment? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een sauna voor thuis te kopen. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s op de markt, dus het kan lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt is voor jou. In deze blog geef ik je tips en tricks voor het kopen van de beste sauna voor thuisgebruik via deze website.

Kies het juiste formaat

Een sauna voor thuis is verkrijgbaar in verschillende formaten. De maat die je kiest is afhankelijk van het aantal personen dat er gebruik van gaat maken. Bedenk dus goed voor welk doeleinde je de sauna wilt gebruiken. Indien je hem alleen voor privé gebruik wilt, dan zal een sauna voor één á twee personen volstaan. Wanneer je de sauna met het hele gezin wilt gebruiken moet deze groter zijn.

Kies het type sauna

Er bestaan verschillende soorten sauna’s en weten de voor- en nadelen is van belang bij het kiezen. De meeste bekende sauna’s zijn de traditionele saunacabines , de infraroodcabine en de combi-sauna. De traditionele sauna werkt op basis van droge lucht en is beïnvloedbaar door met water te gooien wat de luchtvochtigheid verhoogt. De infraroodsauna bestaat uit infrarood-elementen die direct op de huid werken, hierdoor is de temperatuur lager dan bij een traditionele sauna. De combi-sauna combineren beide en geeft dus de keuze tussen droge sauna en infraroodsaunafuncties in een apparaat.

Denk aan veiligheid en kwaliteit

Bij de keuze van een sauna is veiligheid en kwaliteit belangrijk. De sauna moet zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en veilig te gebruiken zijn. Kijk ook goed naar de temperatuur- en tijdreglementen. Een goede sauna is ook voorzien van een veiligheidsrooster om verbranding te voorkomen.

Overweeg extra opties

Veel sauna’s worden tegenwoordig geleverd met extra opties zoals kleurentherapie of lichttherapie. Sommige sauna’s hebben ook een ingebouwd audiosysteem of luidsprekers voor een ultieme ontspanning ervaring. Deze opties zijn zeker niet essentieel maar kunnen wel een mooie toevoeging zijn.

Budget

Tot slot en het belangrijkste, denk aan je budget. Top-end sauna’s kunnen duur zijn, maar zijn meestal ook beter. Als je een beperkt budget hebt, is het wellicht een beter idee om te kijken naar een draagbare sauna die goedkoper zal zijn. De goedkoopste opties zijn vaak bedoeld voor mensen die de sauna slechts af en toe gebruiken. Het is zeker de moeite waard om wat geld te besparen als je een top-kwaliteit sauna voor thuis wilt kopen.

Ga voor meer informatie over het kopen van een sauna naar https://www.bastu.nl/