Waarom naar een psycholoog gaan?

Zit je even niet zo lekker in je vel? Of voel je je al een tijdje niet zo goed? Het is helemaal niet erg om hulp te vragen, dit is juist slim en kan je verder helpen. De drempel om een psycholoog te bezoeken is vandaag de dag nog steeds erg hoog. Veel mensen schamen zich voor het vragen voor hulp, maar dit hoeft helemaal niet. In dit artikel hebben we drie redenen waarom je naar een psycholoog kan gaan op een rij gezet. 

Het gaat alleen om jou

Vind je het lastig om met je vrienden of familie te praten over je problemen? Het is heel begrijpelijk als je graag eens met iemand anders wilt praten. Een psycholoog luistert naar wat jij te vertellen hebt en zal niet meteen een oordeel vellen. Hij of zij luistert naar je problemen, maar analyseert ook je manier van uitdrukken, taal en reacties. Op deze manier kan de psycholoog de situatie analyseren en een professioneel standpunt geven wat jou verder kan helpen. Zo krijg je een andere mening te horen en dit belicht het probleem in een ander perspectief. 

Erover praten helpt

Tijdens een sessie met een psycholoog zul je veel gaan praten. Het voelt in het begin misschien een beetje onwennig om persoonlijke dingen te delen met een vreemde, maar na verloop van tijd wordt dit heel normaal. In veel gevallen zwijgt de psycholoog en geeft hij of zij jou de ruimte om het probleem of de situatie op eigen kracht te ontdekken. Je bepaalt helemaal zelf wat je deelt met de psycholoog. Houd er wel rekening mee dat als je dingen verzwijgt of achter houdt de online therapeut je ook niet optimaal kan helpen. 

Een online psycholoog

Vind je het toch nog lastig om een afspraak te maken bij een psycholoog. We vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om goede hulp te krijgen, daarom is het tegenwoordig mogelijk om te chatten met een online psycholoog. Je kunt wanneer jij wilt contact opnemen met de online psycholoog. Het enige wat je nodig hebt is internet en een goede verbinding. Zo heb je niet te maken met een wachtlijst en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de veiligheid. De gesprekken zijn namelijk allemaal online beveiligd met het beste systeem en de online professionals gaan hetzelfde te werk als ‘normale’ psychologen.