Een sporter met regenjasje is buiten aan het sporten

Buiten sporten is gezond!

De meeste mensen sporten bij voorkeur binnen. Weg van alle mogelijke vervelende weersinvloeden is het een stuk gemakkelijker om je te motiveren. Toch is er ook een hele grote groep liefhebbers, die bovendien steeds groter wordt, die de outdoorsporten toch wel een stuk interessanter vindt. Dat komt niet in de laatste plaats door de ontwikkeling van de mode voor sporters. Die is namelijk in razend tempo gegaan de afgelopen jaren. Denk bijvoorbeeld alleen al aan sportjassen. Door moderne technieken toe te passen zijn die in alle opzichten een stuk comfortabeler geworden dan ze voorheen waren.

Met de mode mee

Het grootste verschil met de sportjassen van twintig en dertig jaar geleden is dat meer serieuze designers er oog voor hebben gekregen. Dit betekent dus dat de jassen, net als sportkleding in zijn algemeenheid, meer voldoet aan de mode die op dit moment geldt. Het komt daardoor ook vaak genoeg voor dat mensen de sportjassen niet alleen dragen tijdens het sporten, maar ook gewoon als onderdeel van een outfit. Waar vroeger bijvoorbeeld veel felle kleuren en drukke prints de boventoon voerden is er tegenwoordig eigenlijk bij elke stijl wel een goede jas te passen. Dit maakt ze daarom erg populair.

Buiten sporten is gezond

Veel variatie

Omdat de jassen in de eerste plaats gemaakt zijn met het oog op sporten is er ook veel variatie in te vinden. Het kledingstuk wordt vaak aangepast aan de sport die ermee beoogd wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld jassen die goed passen bij hardlopers of fanatieke fietsers. Dit zijn echter hele andere jassen dan die van de liefhebbers van bijvoorbeeld de zeilsport dragen. Wanneer een jas dus wordt gekocht met een sportspecifiek doel in het achterhoofd, dan is het belangrijk dat ook wel goed bekeken wordt of de jas hierbij past. Wanneer dit niet het geval is zal dit namelijk het sporten belemmeren.

Typisch Nederlands weer

Een andere reden waarom de jassen populair zijn geldt in Nederland misschien nog wel meer dan in vrijwel alle andere landen van de wereld. De sportjassen zijn namelijk juist goed beschermend tegen de weersomstandigheden die hier gelden. Vooral tegen neerslag en tegen stevige wind bieden de jassen zeer goede bescherming. Dit zorgt ervoor dat slechter weer niet langer een reden hoeft te zijn om binnen te blijven. Er is immers voldoende bescherming tegen te bieden door de juiste kledingstukken hierbij aan te trekken. De jassen zijn daar dan ook met afstand het belangrijkste onderdeel van.

Sportieve voordelen

Sportjassen

Natuurlijk zitten er ook sportieve voordelen aan het dragen van jassen die specifiek voor een sport zijn ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Een term die hier vaak bij gebruikt wordt is ademend. Dit wil zoveel zeggen als dat de jassen de warmte die jouw lichaam afstraalt door de verbranding goed kwijt kan. Waar gewone jassen nog weleens juist de warmte willen vasthouden is het bij sportjassen juist vaak zo dat zij warmte afgeven zodat het comfortabeler blijft om met de sport bezig te zijn. Door de wetenschappelijke ontwikkeling worden dit soort zaken ook steeds beter toegepast.

Veel varianten

Wat tot slot ook niet onbelangrijk is, is het feit dat de jassen in veel varianten komen. Denk bijvoorbeeld ook aan de bodywarmer of het fleecejack. Kijk maar eens naar deze selectie mannen jassen en vrouwen jassen. Ook dit zijn natuurlijk jassen die zich zeer goed lenen voor het gebruik bij sportieve bezigheden, terwijl ze tegelijkertijd heel trendy kunnen zijn en goed dienst kunnen doen bij meer alledaagse zaken. Zoals eerder gezegd zijn veel designers zich gaan bezighouden met het ontwikkelen van dit soort kledingstukken, er is daardoor een flinke keus. Zeker waar het gaat om de verschillende designs en de grote variatie in kleuren van de jassen is er zeer veel mogelijk.

Wil je meer gezondheidstips? Hou mijn website in de gaten! Ik plaats hier regelmatig updates met handige weetjes over sporten, voeding en ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *