Gezin wat ontspannen verhuisdozen aan het inpakken is

Tips voor een stressloze verhuizing

Wanneer je eindelijk je droomhuis gevonden hebt, dan ben je nog maar aan het begin van het verhaal. Nu moet je het immers nog gaan inrichten. Misschien koop je veel spullen nieuw, maar er zal altijd een bepaalde hoeveelheid spullen met je meeverhuizen van je oude plek naar je nieuwe plek. Dit kan veel stress opleveren. Zeker wanneer je de verhuizing niet zo strak organiseert. Daarom is het dus ook handig om te weten hoe je het dan wel strak organiseert. Dat doe je door aan de volgende punten te denken. Daarmee maak je de verhuizing voor jezelf flink gemakkelijker.

Eerst plannen van de verhuizing

Alles begint bij het maken van een goede planning voor je verhuizing. Zorg dat je dozen hebt om je spullen in te stoppen. Let erop dat je de aansluiting van je gas, elektra, internet en telefoon en andere relevante zaken hebt verzorgd. Zorg ook voor voldoende hulp op de dagen dat je de spullen van A naar B gaat brengen. Dit kan de hulp van vrienden en familie zijn, maar het kan ook een professioneel bedrijf zijn dat zorgt voor een glad verlopende overgang van de oude plek naar de nieuwe plek. Ook dan geldt natuurlijk dat je er op tijd bij moet zijn met plannen.

Dan inpakken

Wanneer je op papier hebt wat je allemaal moet doen en wat wanneer klaar moet zijn, kan je beginnen met het inpakken van je spullen. Zorg voor een logische indeling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde spullen een nieuwe plek krijgen. Zorg dan dus dat dit in de dozen al zo is. Op die manier bezorg je jezelf minder werk en rommel wanneer je eenmaal in je nieuwe huis bent begonnen. Het inpakken is ook een mooi moment om eens na te gaan hoeveel waarde je spullen nog hebben. Je kunt eventueel wat dingen weggeven of weggooien als je toch bezig bent.

verhuisdozen voor de verhuizing

Laatste blik

Vlak voor je je oude woning verlaat, zorg je voor nog één laatste blik. Dat doe je door na te lopen of alles leeg is, of alle ruimtes zijn uitgeruimd, of alles is afgesloten en is uitgeschakeld. Zorg ook dat je je sleutels inlevert. Je hebt hier immers nu toch niets meer aan. Zeg ook je buren nog even gedag voor je definitief gaat. Zorg dat alles klaarstaat om in te laden zodat je direct kunt beginnen wanneer de hulp arriveert om dit te gaan verzorgen. Zo kan je direct aan de slag met de verhuizing en is het sneller klaar.

Eventuele opslag

Moet er nog werk gedaan worden in je nieuwe woning? Bijvoorbeeld verven, behangen, een vloer leggen of andere klussen? Dan kan je natuurlijk nog niet al je spullen kwijt. De kans is echter wel groot dat je je oude woning al uit moet. In dat geval moet je dus zorgen dat je de spullen die je in bezit hebt ergens kunt opslaan. Je kunt een opslagruimte huren bij een daarin gespecialiseerd bedrijf. Je kunt ook bekijken of de verhuisdienst die je in de arm hebt genomen hier professionele opties voor heeft. Dat maakt het vaak makkelijker.

Spullen inruimen

Wanneer alle klussen gedaan zijn, kan je de spullen die je had opgeslagen hun plekjes gaan geven in je woning. Dat kan je net zo aanpakken als je deed bij het inpakken. Dat betekent dus dat je vrienden en familie kunt uitnodigen om je bij de verhuizing te helpen. Je kunt ook een professionele verhuisservice inschakelen die ervaring heeft en weet welke zaken speciale aandacht verdienen tijdens een verhuizing. Dit is bijvoorbeeld heel handig wanneer je zware spullen op hun plek moet laten zetten. Dit is immers vaak één van de lastigste klussen die gedaan moet worden. Alle reden om hier dus de juiste hulp bij te wensen.

Erkende verhuizers voor een stressloze verhuizing

Genieten na de verhuizing

Uiteindelijk zal alles op de juist plek staan en is je droomwoning ook echt jouw woning. Er staat je nu eigenlijk nog maar één laatste ding te doen. Dat is natuurlijk dat je lekker achterover gaat leunen op de bank of in je favoriete stoel en dat je lekker gaat genieten van wat je hebt neergezet. Er is alle reden om hier even van te genieten, dus neem het er ook lekker van. Mocht je na enige tijd toch weer de kriebels krijgen, dan heb je in ieder geval het verhuisplan alvast klaarliggen en kan je direct aan de slag.

Je kunt deze tips en meer terugvinden in een speciale checklist voor verhuizen op de website van Erkende Verhuizers, hier staan nog veel meer bruikbare tips om je hoofd koel te houden tijdens deze stressvolle periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *