Body en Mind: de kracht van klachtgericht masseren

Heb je last van rug- of schouderklachten die maar niet verdwijnen? Het is mogelijk dat deze klachten niet alleen door je houding komen. Als massage therapeut help ik je graag om te ontdekken waar je klachten vandaan komen. Bij Body en Mind focussen we op het integreren van lichaam en geest om zo je klachten op te sporen en op te lossen.

Klachten zijn signalen van je lichaam

Vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen al zo lang met bepaalde klachten rondlopen dat ze deze bijna niet meer opmerken. Of dat ze manieren hebben gevonden om de pijn te vermijden, zoals het ontzien van een bepaald lichaamsdeel. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze klachten signalen zijn van je lichaam die aangeven dat er iets mis is.

Hoe lichaam en geest samenwerken

Ons drukke bestaan zorgt ervoor dat lichaam en geest niet altijd goed samenwerken. Het lichaam stuurt signalen die we kunnen negeren of waarop we kunnen reageren. Stressvolle periodes of andere problemen kunnen leiden tot fysieke klachten. Als je deze signalen blijft negeren, kunnen de klachten ernstiger worden. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je lichaam en actie te ondernemen.

De kracht van klachtgericht masseren

Tijdens de massagetherapie sessies onderzoeken we samen hoe je weer in contact kunt komen met het deel van je lichaam dat niet goed functioneert. Vaak weet je zelf het antwoord al, maar heb je een duwtje in de juiste richting nodig om dit te ontdekken. Door de juiste vragen te stellen, kunnen we samen de oorzaak van je klachten achterhalen en een oplossing vinden.

Nieuw onderzoek in de neurowetenschappen toont aan dat het uiten van gevoelens en frustraties belangrijk is om ernstige fysieke klachten te voorkomen. Een goed boek over dit onderwerp is “Wanneer je lichaam nee zegt” van Gabor Maté. Hierin wordt uitgelegd hoe het negeren van je lichaamssignalen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Holistisch aanbod Body en Mind

Naast de klassieke massage biedt mijn praktijk ook massages uit andere gebieden, elk met een eigen karakter en doel. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Holistic Pulsing: Een zachte vorm van lichaamswerk waarbij het lichaam ritmisch wordt bewogen.
  • Mindfulness Massage: Combineert massage met mindfulness technieken om zowel lichaam als geest te ontspannen.
  • Ayurvedische Massage: Gebaseerd op de eeuwenoude Indiase geneeskunde, gericht op het herstellen van de balans in het lichaam.

Neem de eerste stap naar balans

Heb je verschillende klachten en besef je dat het tijd is om actie te ondernemen? Neem dan contact op en ontdek hoe klachtgericht masseren je kan helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen. Bij Body en Mind staan we klaar om je te ondersteunen op jouw weg naar gezondheid en welzijn.