De voordelen van een haartransplantatie

Op jonge leeftijd kalend beginnen te worden is voor veel mensen een grote onzekerheid. Zij schamen zich hiervoor of vinden het niet mooi. Om over deze onzekerheid heen te komen kunnen zij ervoor kiezen om een Haarimplantatie te ondergaan. Door een haarimplantatie kan het haar ook op de kalende plekken weer zoals vanouds aangroeien. Om in aanmerking te kunnen komen voor zo een transplantatie, moet de haarkrans nog wel van goede kwaliteit zijn én is het van belang dat het donorgebied voor de transplantatie groot genoeg is. Een haartransplantatie kan voor veel mensen veel voordelen met zich mee brengen, die wij in deze tekst gaan behandelen.

Een zeer grote kans dat de transplantatie succesvol is

Ben jij kalend en wil jij dit voorkomen door haarimplantatie? En kom jij hier ook voor in aanmerking? Dan is er een zeer grote kans dat jouw haar na de transplantatie ook daadwerkelijk goed zal gaan groeien. Bij het overgrote deel van de mensen die deze procedure ondergaat, komt er een mooi natuurlijk resultaat uit. Het is niet te merken dat er een transplantatie gedaan is en je haar zal weer volledig aangroeien zoals het ooit geweest is. Je kunt dan ook weer alles met je haar doen dat je voorheen ook deed. 

Kom van je onzekerheid af

Veel mannen zijn erg onzeker over het feit dat zij kaal beginnen te worden. Zeker jonge mannen die begin twintig zijn, kunnen er veel moeite mee hebben als zij kaal beginnen te worden. Je kunt met deze onzekerheid rond blijven lopen, maar het is ook mogelijk om hier iets aan te doen. Door een transplantatie te ondergaan voorkom jij dat je kaal wordt. Na de procedure groeit je haar langzaamaan weer volledig aan. Zo hoef jij niet meer onzeker te zijn over je haar en is het niet meer nodig om bang te zijn of je te schamen voor het kaal worden.

Blijvende resultaten na de transplantatie

Met veel cosmetische ingrepen is het zo dat het voor korte duur is. Lipfillers en botox bijvoorbeeld, blijven voor een aantal maanden zitten en nemen dan af. Met een haartransplantatie is dit niet het geval. Nadat de procedure is uitgevoerd is deze blijvend. De geïmplanteerde haren blijven de rest van je leven goed groeien. Op die manier voorkom jij dat je in de toekomst alsnog kaal begint te worden.

Na een aantal maanden goed resultaat

Na de transplantatie heb je natuurlijk niet direct een mooi resultaat. Aan het begin is de hoofdhuid nog gevoelig en geïrriteerd. Er zijn immers net allemaal haarzakjes in de hoofdhuid vastgezet, waar deze eerst niet zaten. Het kost tijd om dit volledig te laten herstellen. Daarna kan je haar beginnen met groeien. Na driekwart tot één jaar kun je het uiteindelijke eindresultaat zien.