Zo word je een magnetiseur

Een magnetiseur is kundig in het manipuleren van energie om de lichamen van andere mensen te helen. Het worden van een magnetiseur is geschikt voor iedereen, al is het wel zo dat sommigen er aanleg voor hebben. Het magnetiseur worden verloopt in een aantal stappen. In dit artikel zal hier uitgebreid over gesproken worden. 

Het vak leren

Het is erg belangrijk om jezelf te onderwijzen in de verschillende basisprincipes van het magnetiseur zijn. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een reiki master opleiding volgen bij Zoma. Daarnaast is het ook mogelijk om je in te lezen op het onderwerp via verschillende boeken. Het volgen van een workshop kan ook bijdragen in het worden van een magnetiseur. 

Mediteren

Het mediteren kan ervoor zorgen dat je leert hoe je jouw energie kunt concentreren. Daarnaast verhoog je bij het mediteren ook het bewustzijn over je eigen energie. Het mediteren kan makkelijk in combinatie gedaan worden met andere dagelijkse activiteiten, zoals het wandelen of koken. Daarom is het belangrijk om regelmatig, het liefst dagelijks, te mediteren. 

Zelf weten wanneer je te ver gaat

Bij het magnetiseren stuur je jouw energie naar een ander lichaam, waardoor deze kan helen. Het is echter wel zo dat je ook teveel eigen energie naar een ander kunt sturen, waardoor je na de sessie erg uitgeput bent en klachten zult ervaren. Het is daarom verstandig om een goede coach te vinden die jou leert wat je grenzen zijn en hoe je deze van tevoren kunt zien aankomen. 

Op afstand

Het is ook mogelijk om een behandeling als magnetiseur op afstand te doen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld een telefoongesprek voeren met de patiënt of een foto van de klant in je handen houden. De behandeling zou net zo effectief moeten zijn als bij fysiek contact. Toch kan het wel langer duren voordat de energie is overgedragen. Het behandelen op afstand is verstandig tijdens periodes van de pandemie, maar ook als de klant kwetsbaar is. 

Het verschil tussen reiki en magnetiseren

Reiki en magnetiseren zijn twee behandelmethodes die dicht bij elkaar liggen, toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee. Bij reiki zijn namelijk verschillende richtlijnen aanwezig, terwijl het magnetiseren echt op basis van gevoel gebeurd. Bij reiki wordt geprobeerd de symptomen van een probleem weg te halen, terwijl magnetiseren de basis ondermijnt. Vaak wordt magnetiseren ook gezien als een gave die je moet hebben, terwijl je reiki kunt leren.