dans bij de dansacademie

Ontwikkel je talenten op de dansacademie

Op de dansacademie kun je naast het ontwikkelen van je danstalent, je vaak ook ontwikkelen op het gebied van musicals, shows en fashion. Sommige dansacademies zijn gericht op specifieke dansstijlen of bijvoorbeeld klassieke uitingen van dans. Maar ook wanneer je een carrière ambieert in bijvoorbeeld de show en musicalwereld en van glitter en glamour houdt, dan is een dansvakopleiding iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je verschillende dansvormen aan gericht op musical en show. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de nodige ondersteunende vakken. De dansacademie leidt mensen op tot hoog gekwalificeerde dansers voor uiteenlopende carrières in de dans- en theaterwereld of als dansdocent. 

Voor wie is een dansopleiding geschikt?

Voor wie de dansacademie geschikt is, verschilt per academie. FaFa in Den Haag bijvoorbeeld, biedt de mogelijkheid aan om vanaf een leeftijd vanaf elf jaar deel te nemen. Ervaring daarbij is dan ook minder belangrijk dan motivatie. Kinderen uit heel Nederland komen deze unieke beroepsopleiding volgen in combinatie met een studie of werk. Deze opleiding wordt dan ook als deeltijd aangeboden na schooltijden en op zaterdag. Eveneens wordt er een specifieke zaterdagopleiding geboden. De prijs van deze opleiding ligt lager terwijl je toch professioneel les krijgt.

training op de dansacademie

Hoe ziet de dansacademie eruit?

Doorgaans heeft een dansacademie meerdere danszalen om te oefenen, kleedkamers voor zowel dames als heren, een kantine, een receptie, docentenruimtes, douches en toiletten en een parkeerplaats. Een dansacademie is vaak nauw verbonden met professionele internationale dansorganisaties, waardoor je tijdens je opleiding al de mogelijkheid hebt om optredens aangeboden te krijgen met nationale of internationale bekende artiesten.

Aanmelden voor de dansacademie

Wanneer je graag een opleiding bij de dansacademie wenst te volgen, dan dien je eerst auditie te doen. Via de website kun je je eenvoudig aanmelden door het daarvoor bestemde formulier in te vullen. Vanuit het hele land kun je auditie komen doen, je hoeft dus niet per se uit de buurt te komen. Tijdens de auditie wordt er gekeken naar je ritmegevoel, coördinatie, uitstraling, opnamevermogen en fysieke mogelijkheden. Wanneer je het contactformulier verstuurd hebt, zul je meer informatie ontvangen over de opleiding en de auditiedag. Wanneer je graag als uitvoerend dansartiest wilt werken, dan is het aan te raden zo vroeg mogelijk te beginnen met een dansopleiding. Leerlingen die slagen op de dansacademie vinden vaak werk bij musicals, shows, dans- en theatergroepen en als dansdocent.