blisterverpakking

Blisterverpakkingen voor een hygiënische verpakking

Ben jij opzoek naar de ideale verpakking voor jouw capsules of tabletten? Wil jij dat jouw product er zo hygiënisch en verzorgd eruit ziet? En zou je graag willen dat de verpakking ook gebruiksvriendelijk is? Dan moet je eens een blisterverpakking proberen. Wil je graag meer weten over deze ideale vorm van verpakken? Lees dan vooral verder. 

Wat is een blisterverpakking dan? 

Laten we maar meteen beginnen met het uitleggen wat een blisterverpakking nou precies inhoudt. Je kunt de blisterverpakking herkennen doordat aan een verpakking met een plastic doorkijkvenster. Het doorkijkvenster zorgt ervoor dat de klant of consument het product kan zien. Zo kunnen zij zien hoe de tabletten, capsules of andere medicijnen eruit zien. Ook zorgt de verpakking ervoor dat de tabletten en capsules die er in zitten super lang houdbaar zijn. Ze worden namelijk goed beschermd dankzij de plastic laag. Je kunt de blisterverpakkingen het vaakst terug zien bij winkels waar kleinere capsules en tabletten worden verkocht. Het zijn dan ook vaak doordrukstrips, zodat jij de tabletten of capsules makkelijk uit de verpakking kan halen. Daarom staan blisterverpakkingen niet alleen bekend om de hygiëne ervan maar ook dankzij de gebruiksvriendelijkheid. 

De kwaliteit van blisterverpakkingen

Dankzij een certificaat kun jij de kwaliteit van de blisterverpakkingen herkennen. Namelijk door middel van de GMP certificering kun jij zien of de blisterverpakkingen van een bedrijf van goede kwaliteit zijn. Daarnaast hebben de bedrijven die deze certificeren hebben ook het recht om geneesmiddelen, tabletten en capsules te verpakken. Ben je op zoek naar een bedrijf in Nederland? Dan is er echter wel een select groepje die aan die certificering voldoen. Voor de betrouwbaarheid van een bedrijf moet je namelijk altijd naar de GMP certificering kijken. 

Alle voordelen op een rijtje

Er zitten dus veel voordelen aan blisterverpakkingen. Er bestaan ook verschillende soorten blisters. Je hebt blisters die een afwijkende vorm hebben, maar ook blisters die een standaard vorm hebben. Dat is een groot voordeel want eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos bij het maken van blisters. Dit komt doordat ze worden gemaakt vanuit stansen en vormblokken. Meerdere soorten capsules kunnen daardoor ook in één verpakking worden verpakt. Verder zijn er nog meer voordelen van blisterverpakkingen: 

  • Er zijn dus eindeloos veel mogelijkheden
  • De klant kan meteen zien wat hij of zij koopt dankzij de productpresentatie
  • De producten zijn goed beschermt voor transport en verkoop
  • De verpakkingen zijn zeker hygiënisch en gebruiksvriendelijk
blisterverpakking

Hoe kom je aan een blisterverpakking?  

Maar hoe kom je dan aan een blisterverpakking? Dat is eigenlijk heel erg simpel. Je gaat naar een bedrijf die een GMP certificering heeft en vraagt blisterverpakkingen op. Als je bij een goed bedrijf terecht komt zal je aanvraag direct worden opgepakt en kun je al een reactie verwachten binnen een werkdag. Daarna zal jij een offerte ontvangen waarna de hele procedure kan beginnen. Als je het artwork hebt aangeleverd, gaat het bedrijf aan de slag met de rest.  Dan wordt de inkoop van vormfolie, vouwkartonnage en aluminiumfolie. Daarnaast worden ze ook vaak nog verpakt in de gewenste doosjes. Daarna kun je ook nog overleggen over de eindverpakking. Denk hierbij dan aan sluitzegels of bijsluiters.