dampdoorlatende folie op rol

Warm blijven tijdens winterse dagen? Zo bereid je jouw huis en tuin voor op sneeuw

De winter doet inmiddels ook in Nederland zijn intrede. Tijd om je huis en tuin voor te bereiden op de kou. Met een aantal relatief simpele voorzorgsmaatregelen zitten jij (en je planten en huisdieren) er deze winter warm bij. In dit artikel lees je zes tips om de kans op schade aan je huis en tuin zo veel mogelijk te beperken. 

Dek kwetsbare planten af of haal ze naar binnen

De meeste planten buiten kunnen een hoop hebben, maar sommige planten zijn vorstgevoelig. Wanneer je zo’n vorstgevoelige plant hebt is het verstandig om deze af te dekken met noppenfolie. Dit isoleert en zorgt dat de kou minder vat op de plant kan krijgen. Beschik je toevallig over een kas? Dan kun je deze planten ook daar naartoe verplaatsen. 

Buitenkraan aftappen

Als je de buitenkraan nog niet hebt afgetapt en de tuinslang nog buiten hebt liggen, is het aan te raden om hier voor de inval van de winter iets aan te doen. De kraan en tuinslang kan namelijk kapot vriezen als er nog water in blijkt te zitten. Hoe pak je dat aan? Heel simpel: je hoeft de kraan alleen maar open te draaien. Zet wel eerst even de hoofdkraan uit. De tuinslang kun je in de schuur of in huis bewaren.

Geef dieren beschutting

Houd je een konijn in de tuin? Of kippen? Als de dieren al de gehele winter buiten hebben gezeten hoef je ze niet naar binnen te laten. Zorg wel voor beschutting tegen de wind, kou en sneeuw met extra stro en door bijvoorbeeld een schot deels voor het hok te plaatsen.

Zet de thermostaat niet te laag als je weg bent

Vanwege het coronavirus zullen de meeste mensen niet lang van huis zijn. Maar als je toch langer weg bent, zet je thermostaat dan niet lager dan zo’n 15 graden. Dit geldt ook ‘s nachts. Hierdoor blijven je leidingen warm genoeg en is de kans op schade door vorst kleiner.

dampdoorlatende folie op rol

Huis isoleren met dampdoorlatende folie

Heb je een wat ouder huis en wil je echt goed voorbereid zijn op de winter? Begin dan met het isoleren van je huis. Met dampdoorlatende folie van ISOdiscount kom je al een heel eind. Dankzij de hoge dampdoorlaatbaarheid wordt al het vocht naar buiten afgevoerd. Daarnaast beschermt het dampdoorlatende folie van buitenaf het dakbeschot tegen sneeuw en regen. Deze soort isolatiefolie is niet zwaar en daardoor is het relatief gemakkelijk aan te brengen.