skiles en wintersport noorwegen

Skiën in Scandinavië

De Scandinavische landen zijn erg in trek om te skiën de laatste tijd. Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. Zo is er bijvoorbeeld meer en betere sneeuw. Maar ook is het er vaak net iets minder druk dan in de bekende gebieden in Oostenrijk en Duitsland. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer wintersportliefhebbers op zoek gaan naar informatie over skiën in Scandinavië. Je kunt daar op deze plek veel over vinden. Zo kan je goed voorgelicht worden en een afgewogen keuze maken of Scandinavië als skigebied ook iets voor jou als wintersporter is.

Skiën in Scandinavië

Wintersporten in Noorwegen

Wanneer je zoekt naar skiën in Scandinavië, dan zal je het vaakst gewezen worden op Noorwegen. Dit is dan ook het wintersportland bij uitstek in de noordelijke gebieden van Europa. Dat Noorwegen zo populair is, komt niet alleen omdat je er goed kunt skiën of snowboarden, maar vooral ook omdat er nog veel meer te doen is. Het is dan ook aan te raden om je even te verdiepen in de hele beleving die wintersport in Noorwegen kan zijn. Het is er namelijk anders dan in de Alpen, al lijkt het Noorse skigebied er wel het meest op van alle gebieden in Scandinavië. De faciliteiten in Noorwegen zijn uitmuntend en kwaliteit van skiles en snowboardles behoort tot de beste van de wereld. In Noorwegen is skiën dan ook één van de populaire sporten.

Skiën buiten het seizoen

Eén van de voordelen van Noorwegen is dat je er wintersport kunt vieren tot ver voorbij het traditionele wintersportseizoen. Hoe verder je naar het noorden van het land trekt, hoe langer de sneeuw er blijft liggen. Dat betekent dus dat je als echte wintersportliefhebber veel eerder kunt beginnen en veel langer kan blijven genieten van jouw favoriete hobby. Er zijn bovendien hele andere landschappen dan in de traditionele Alpenlanden, dus je kunt ook nog eens iets anders beleven als je op de ski’s staat. Dat is natuurlijk voor een echte liefhebber van de wintersport zeer veel waard.

Alles nieuw

Als je dan toch een nieuwe omgeving kiest, misschien is het dan ook een goed idee om je materiaal eens een flinke update te geven. Er zijn namelijk allerlei leuke nieuwe trends die misschien ook wel heel goed bij jou passen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleuren en vormen van het materiaal. Maar denk vooral ook aan innovaties. Ook op het gebied van wintersport wordt namelijk steeds meer leuke technologie bedacht die het skiën nog intenser kunnen maken. Als je dus besluit om het eens anders te doen dan anders, dan is het misschien wel lekker om dat direct dan ook radicaal aan te pakken.

Skiën in Zweden

Meer sporten

Wat ook leuk is, is het feit dat er steeds meer wintersporten bij komen. Simpel op de ski’s of op het snowboard alleen is niet langer het enige wat echte liefhebbers willen. Zij willen ook op bijvoorbeeld een splitboard. Zo kan je zowel de piste op als af met je board, je kunt immers het board splitsen als je klimt en samenvoegen als je daalt. Een andere wens heeft te maken met de vorm waarin het skiën gegoten wordt.  Vel liefhebbers willen meer van de omgeving zien en gaan ski-touren. Dit is de manier om los te komen van de geijkte paden die rondom de pistes liggen.

Meer beleven

Als het dan toch over meer beleven gaat, dan is Scandinavië zeker een wenselijke plek. Zo zijn er bijvoorbeeld ook wintersafari’s te boeken. Een reis op een slee door de meer onontgonnen gebieden in het uiterste noorden van de landen. Daar waar nog veel is zoals het altijd al was. Je kunt er dus echt oude natuur ervaren. Voor velen is dit een belangrijke reden om Scandinavië, en dan vooral Noorwegen, serieus te overwegen als optie. Het maakt dan ook niet uit dat de skigebieden iets kleiner zijn dan in de Alpen. Er is immers voldoende ander plezier te beleven.

Verschillende bestemmingen voor skiën en snowboarden

Het skiën in Scandinavië beperkt zich niet tot één gebied. Wanneer je dus overtuigd begint te raken van de mogelijkheid om hier de latten onder te binden, dan is het goed om je eens wat verder te verdiepen in de verschillende bestemmingen. De meeste plaatsen in Noorwegen zijn bijvoorbeeld wat goedkoper dan de gebieden in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Dit kan ook een belangrijke factor zijn die je wilt laten meewegen. Zo kan je dus buiten het seizoen gaan, voor een lagere prijs, in een gebied dat mooier is dan je gewend bent. Skiën in Scandinavië biedt dus bijna alleen maar voordelen.

Wat zijn jouw ervaringen met wintersport in Scandinavie? Heb je nog gouden tips die je wilt delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *